De Woonzaak is afgetrapt

Gepost op 2020-03-03

De Woonzaak werd geboren op 21 januari 2020. Na een grondige analyse van het Vlaams regeerakkoord vonden een aantal organisaties onvoldoende antwoorden op de bestaande wooncrisis. Ze besloten het startschot te geven om een procedure tegen Vlaanderen aan te spannen bij het Europees Sociaal Comité.

 

Woonzaak

Al voor de verkiezingen gaven een dertigtal organisaties en een veertigtal academici aan dat een procedure bij het Europees Sociaal Comité tot de mogelijkheden behoorde wanneer het nieuwe beleid te weinig ambitieus bleek om de wooncrisis aan te pakken. Uit een analyse van de plannen voor deze legislatuur, blijkt dat de investeringen in sociale woningen niet zullen toenemen, dat de meest kwetsbare gezinnen moeilijker toegang zullen krijgen tot sociale woningen en dat de private huursector verder aan zijn lot wordt overgelaten. Het zijn maar een aantal van de redenen waarom een klacht wordt ingediend.

 

Klacht en campagne

De Woonzaak zal nu beginnen schrijven aan de klacht en daarnaast een grote campagne opstarten voor het Recht op Wonen. De strijdvaardigheid is groot. Verschillende organisaties en personen toonden al hun engagement. Wil je ook deel uitmaken van de ‘Woonzaak’ en deze steunen, dan kan dat via de ‘steun’knop op onze website. Neem dus gerust een kijkje op de website.

Blijf je graag op de hoogte, dan kan je de Woonzaak volgen via Facebook en Twitter.

 

De Woonzaak was ook uitgebreid in de pers, onder meer hier en hier.