Coronahuurvraag: Kan ik terecht op een kantoor van een vastgoedmakelaar, professionele verhuurder of sociale verhuurder?

Gepost op 2020-04-07

De coronacrisis is nu al een tijdje bezig en ik wil graag op zoek naar een nieuwe woning. Mag ik alweer langsgaan bij het immokantoor en bij sociale verhuurders?

Antwoord (19 juni 2020)

Sinds 11 mei kunnen afspraken op kantoor opnieuw mits de nodige voorzorgsmaatregelen. U doet er best aan eerst het kantoor te telefoneren of te mailen en om een afspraak te vragen indien nodig. De kantoren zijn namelijk nog niet publiek voor iedereen toegankelijk en dus is een afspraak maken verplicht. De kantoren en het bezoek worden zo georganiseerd, dat het risico op besmetting tot het absolute minimum wordt herleid.

Eens de afspraak is bevestigd, moeten de kantoren ook uitgerust zijn met een aantal extra voorzorgsmaatregelen. Zo mag er maximaal één bezoeker per 10m² aanwezig zijn. Er is een afscheiding in plexiglas voorzien tussen de medewerker en de bezoeker of ment ontvangt de bezoeker in een afzonderlijke ruimte die voldoende groot is opdat minstens 1,5m afstand kan worden gehouden. De bezoekers moeten de mogelijkheid hebben om de handen te wassen en te drogen en/of er moet ontsmettende handgel ter beschikking worden gesteld.

Heeft u nog vragen, aarzel dan niet om contact te nemen met uw huurdersbond.