De Mandel valt in de prijzen met huurdersparticipatie

Gepost op 2017-10-20

Sinds het begin van de visitaties, worden er ieder jaar beste praktijkprijzen uitgereikt. Dit zijn prijzen die de visitatiecommissie uitreikt aan huisvestingsmaatschappijen die op een van de prestatievelden een goede praktijk of goed voorbeeld heeft. Op deze manier worden de goede praktijken in de verf gezet en worden andere maatschappijen aangezet tot gluren bij de buren.

Dit jaar viel SHM De Mandel (Roeselare) in de prijzen voor de aanpak van haar huurdersparticipatie. Dit kunnen we als VIVAS natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Dus met het motto “Laten we de positieve verhalen ook zeker aan bod komen” namen we contact op met Hanne Mistiaen van De Mandel, dienst Tweezijdig en Hortense Verhaegen, huurder bij de Mandel en lid van de VIVAS stuurgroep. We vroegen aan hen hoe het voelt om met de huurdersadviesraad in de prijzen te vallen.

Hanne: Het is natuurlijk leuk om zo’n prijs in ontvangst te nemen. We zijn heel erg trots op onze huurders en de huurdersadviesraad. Het feit dat Hortense en Annick als huurders mee de prijs in ontvangst gingen nemen en een woordje mochten doen is ook een hele eer. Tegelijk willen we toch zeker niet blijven stilstaan. We zijn goed bezig, maar willen blijven evolueren en nog beter worden in onze bewonersparticipatie. Op lokaal vlak kunnen we zeker nog een aantal stappen nemen.

Hortense:

Hieronder nog een paar sfeerbeelden: