De Woonzaak: het boek

Gepost op 2022-02-07

Een eigen huis, een plek onder de zon: u kent de oorwurm. Voor veel mensen in Vlaanderen is de realiteit helaas anders. 170.000 gezinnen op de wachtlijst voor een sociale woning, een kleine helft van de private huurpanden gebuisd voor kwaliteit, een meerderheid van de private huurders die meer dan een derde van zijn inkomen aan huur uitgeeft. Die cijfers en statistieken zijn niet nieuw. Je struikelt over de wetenschappelijke studies over het probleem. Er is de jongste jaren over vergaderd en gedebatteerd. Mensen ondertekenden petities en organiseerden acties. Maar op een gegeven moment stopt het. Woonzaak, een onuitgegeven coalitie tussen tientallen middenveldorganisaties, trekt naar Straatsburg. In hun gelijknamige j’accuse doet Hugo Beersmans hun klacht uit de doeken.

Iedereen mag weten wat er schort in ons Vlaamse woonbeleid. De Woonzaak brengt de bestaande kennis en publicaties over de Vlaamse woonmarkt samen. Je struikelt namelijk over de wetenschappelijke studies over het probleem. Er is de jongste jaren duchtig over vergaderd en gedebatteerd. Mensen ondertekenden petities en organiseerden acties. Maar op een gegeven moment stopt het. Onze onuitgegeven coalitie tussen tientallen middenveldorganisaties, trekt naar Straatsburg. In het boek leest u hoe kaduuk het Vlaamse woonbeleid is.

De boekhandelprijs is €19,90. U kunt het boek ook bestellen via de website van de uitgeverij EPO. Bent u betrokken bij een organisatie die de Woonzaak onderschrijft, vraag dan zeker naar uw voordeelprijs.

Naar aanleiding van het boek werd woordvoerder Hugo Beersmans ook geïnterviewd door Knack magazine