Praktijktesten: Wat? Waarom? Hoe?

Gepost op 2016-08-16

Het platform “Praktijktesten Nu” vindt het de hoogste tijd om praktijktesten en mystery calls te gebruiken in de strijd tegen discriminatie. Er is echter nogal wat verwarring. Waarom is dit nodig? Wat is het verschil tussen praktijktesten en mystery calls? Hoe ziet een correct uitgevoerde praktijktest eruit?

Samenlevingsopbouw Antwerpen stad en provincie Antwerpen, Hand in Hand, Uit de Marge, Kif Kif, Minderhedenforum, Ella, De Vlaamse Jeugdraad en het Vlaams Huurdersplatform bundelen hun krachten. Deze organisaties gaan de strijd aan tegen discriminatie in het algemeen, maar het platform focust op etnisch-culturele discriminatie op de arbeids- en woonmarkt. Toch moeten ook in andere levensdomeinen en bij andere groepen praktijktesten en mystery calls ingezet worden.

Door infosessies te organiseren, wil het platform de meerwaarde van praktijktesten aantonen. De eerstvolgende sessies gaan door op 5 oktober om 19u00 te Antwerpen (Timmerwerfstraat 40, inschrijven bij jihad@kifkif.be) of op 24 oktober om 18u00 te Genk (Rondpunt 26, inschrijven bij jennifer.addae@uitdemarge.be). Aarzel niet en schrijf nu alvast in.

 

affiche infosessie praktijktestennu - augustus