Uitnodiging congres voor sociale huurders

Gepost op 2022-04-17

Op zaterdag 11 juni vindt het congres voor sociale huurders plaats in Leuven. Met ‘Van sociale huisvestingsmaatschappij naar woonmaatschappij: de toekomst van de sociale huurder’ kiest VIVAS voor een actueel thema.

De sociale woonmarkt staat voor een grote hervorming. Tegen 2023 moeten sociale huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren één woonactor vormen met maar één speler per gemeente. Hierin zouden de belangen van sociale (kandidaat-)huurders centraal staan. Ook zouden deze nieuwe woonmaatschappijen moeten zorgen voor een sterkere toename van het sociale woonaanbod.

Ook het wetgevend kader zal een aantal grondige wijzigingen ondergaan. Denk maar aan het toewijssysteem en de extra huurdersverplichtingen die ingeschreven werden. Al deze wijzingen zullen een impact hebben op de (kandidaat-)huurders.  Maar nog niet alles is uitgeklaard. Wat bijvoorbeeld met de huurprijs van de huurders, hoe ziet de betrokkenheid van sociale huurders er in de nieuwe woonmaatschappij uit, …? We gaan hierover in gesprek met verschillende actoren en diepen een aantal thematieken uit.

Aarzel dus niet en schrijf je in voor 20 mei.

Voor meer info over programma en inschrijving: klik hier.