Actualiteit

Wie staat op de wachtlijst voor een sociale woning? 

Gepost op 2024-06-28

Het is geen nieuws dat de wachtlijst voor een sociale woning ellendig lang is. Maar over hoeveel mensen gaat het nu echt? En wie zijn die mensen die sociaal willen huren? Nadat we eerder cijfers van Wonen in Vlaanderen analyseerden over wie in een sociale huurwoning woont, analyseren we nu de wachtlijst. 

Ontdek Budgetwijzer.be

Gepost op 2024-06-20

Heeft u of iemand in uw omgeving hulp nodig bij het beheren van hun budget of schulden? Neem dan zeker een kijkje op Budgetwijzer.be! Dit initiatief, waar de Huurdersbonden aan meewerkten, biedt betrouwbare informatie, praktische tips en handige hulpmiddelen om financiële problemen aan te pakken.

Een geslaagd congres voor sociale huurders: kiezen voor sociaal wonen

Gepost op 2024-05-29

Op 25 mei verzamelden ongeveer 120 sociale huurders en andere enthousiaste deelnemers zich aan Hogeschool Howest in Kortrijk voor het jaarlijkse congres voor sociale huurders. Dit jaar stond het congres in het teken van het thema “Kiezen voor sociaal wonen,” een onderwerp dat bijzonder relevant is met de verkiezingen in zicht.

Wat vinden de politieke partijen over wonen?

Gepost op 2024-04-17

Naar aanleiding van de verkiezingen in 2024 heeft het Vlaams Huurdersplatform een aantal vragen voorgelegd aan de politieke partijen op Vlaams niveau. De antwoorden op deze vragen publiceren we in ons Huurdersblad en delen we hier op onze website. Zo kunt u als geëngageerde kiezer een goed beeld krijgen van waar de verschillende partijen staan als het gaat om woonbeleid en een afgewogen keuze maken.

VIVAS congres 2024 – Kiezen voor sociaal wonen

Gepost op 2024-04-17

Op 25 mei 2024 verwelkomen we je graag op ons jaarlijkse congres voor sociale huurders onder de naam “Kiezen voor sociaal wonen” in Kortrijk! Sociaal wonen staat – alleszins voor ons – hoog op de agenda. Maar waar willen de politieke partijen precies op inzetten? En welke impact heeft jouw stem? Wij brengen de antwoorden tijdens ons congres.

Kandidaat sociale huurders moeten hun dossier actualiseren

Gepost op 2024-03-14

Vanaf 18 maart 2024 zullen woonmaatschappijen aan hun kandidaat-huurders vragen om hun dossier te ‘actualiseren’. Op papier actualiseren blijft mogelijk, maar voor het eerst kunnen kandidaten dit ook digitaal doen.

Sociale huurders vragen een ander en beter sociaal woonbeleid

Gepost op 2024-03-04

Sociale woningen zijn geen oorzaak, maar een oplossing voor armoede. Sociaal huren biedt stabiliteit en kansen voor een betere toekomst. Lees in de verkiezingskrant van VIVAS wat sociale huurders vinden van de kwaliteit en betaalbaarheid van hun woning, van hun leefomgeving, van de dienstverlening… en wat hun eisen zijn voor de volgende Vlaamse regering.

Woonzaak opent fanshop

Gepost op 2024-03-03

De Woonzaak verenigt de supporters van een thuisvoordeel voor iedereen. En jij kunt mee supporteren door een van onze supporterspakketten te bestellen in de Woonzaak fanshop.

Pano onderzoekt de wachtlijst voor sociale woningen

Gepost op 2024-03-01

Pano onderzoekt het lange wachten op een sociale woning. Waarom staan zo veel sociale woningen leeg? Wat is het beleid van de Vlaamse overheid? Nu dinsdag, 21u30 op VRT1.

Uitstel Centraal Inschrijvingsregister

Gepost op 2023-12-20

Het centraal inschrijvingsregister (CIR) in de sociale huur dat normaal zou ingaan op 2 januari 2024 wordt gefaseerd ingevoerd vanaf 15 januari 2024. Dat besliste minister van wonen Matthias Diependaele omdat het systeem niet tijdig klaar is.