Actualiteit

4 op de 10 gemeentes halen doelstelling sociale woningen niet

Gepost op 2022-08-17

Er staan in Vlaanderen 182.436 alleenstaanden en gezinnen op de wachtlijst voor een sociale huurwoning. Zij moeten gemiddeld 1.409 dagen wachten, dat is bijna 4 jaar, op een toewijzing van een sociale woning. Terwijl er overal sociale woningen te weinig zijn, blijkt nu dat zelfs 4 op 10 lokale besturen er niet in slaagt om de door Vlaanderen minimale opgelegde verplichting na te komen.

Verslag van een razend interessant VIVAS-congres voor sociale huurders

Gepost op 2022-06-21

Op zaterdag 11 juni kon VIVAS, na twee annulaties omwille van covid, eindelijk opnieuw 150 sociale huurders en andere geïnteresseerden verwelkomen op het congres voor sociale huurders. VIVAS, het netwerk van sociale huurders, organiseert jaarlijks dit congres in samenwerking met het Vlaams Huurdersplatform. Met ‘Van sociale huisvestingsmaatschappij naar woonmaatschappij: de toekomst van de sociale huurder’ koos VIVAS opnieuw voor een actueel thema.

Dikke Freddy aan Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen en baas van minister Diependaele

Gepost op 2022-06-16

Op het VIVAS-congres van 11 juni bracht Erik Vlaminck, namens Dikke Freddy, een brief aan Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen en baas van minister Diependaele.

Uitnodiging congres voor sociale huurders

Gepost op 2022-04-17

Op zaterdag 11 juni vindt het congres voor sociale huurders plaats in Leuven. Met ‘Van sociale huisvestingsmaatschappij naar woonmaatschappij: de toekomst van de sociale huurder’ kiest VIVAS voor een actueel thema. Schrijf je nu in!

‘Zoom op sociale huur’ – alle afleveringen nu online!

Gepost op 2022-04-16

VIVAS, het netwerk van sociale huurders, rondt een miniserie af waarin wordt ingezoomd op de woonsituatie van sociale huurders. Bekijk alle afleveringen hier of volg ons op Facebook!

Laat van je horen op de Belgian Housing Action Day!

Gepost op 2022-03-15

De wooncrisis snijdt diep. De ongelijkheid op de woonmarkt neemt zienderogen toe. Tijd voor een actiedag over het recht op wonen!

Miniserie Zoom op sociale huur: VIVAS laat sociale huurders aan het woord

Gepost op 2022-03-07

Het is tijd dat sociale huurders zelf aan het woord komen. Bekijk hier de laatste video’s uit de miniserie waarin VIVAS inzoomt op de woonsituatie van sociale huurders.

Stop met politieke spelletjes op kap van de sociale huurder

Gepost op 2022-01-18

VIVAS (het Vlaams netwerk van sociale huurders) roept onze ministers op om op te houden met politieke spelletjes op kap van de sociale huurders.

De beste wensen voor een hoopvol 2022

Gepost op 2021-12-23

De huurdersbonden, VIVAS en het Vlaams Huurdersplatform wensen u een prettig eindejaar en een hoopvol 2022. Een nieuw jaar waarin we hopelijk gezond kunnen blijven en de pandemie stilaan achter ons kunnen laten. Wegens de eindejaarsperiode zijn de openingsuren van de huurdersbonden aangepast. Raadpleeg dus zeker de openingsuren om na te gaan wanneer je huurdersbond bereikbaar is.

Webinar ‘de woonmaatschappijen’ – Verslag

Gepost op 2021-12-07

Omwille van het belang van het thema van het congres “van sociale huisvestingsmaatschappij naar woonmaatschappij” organiseerde VIVAS een webinar over ‘de Woonmaatschappij’. Een kort verslag lees je hier.