VIVAS congres 2024 – Kiezen voor sociaal wonen

Gepost op 2024-04-17

Op 25 mei 2024 verwelkomen we je graag op ons jaarlijkse congres voor sociale huurders onder de naam “Kiezen voor sociaal wonen” in Kortrijk! Sociaal wonen staat – alleszins voor ons – hoog op de agenda. Maar waar willen de politieke partijen precies op inzetten? En welke impact heeft jouw stem? Wij brengen de antwoorden tijdens ons congres.

2024 wordt een belangrijk verkiezingsjaar. Op 9 juni zijn het Europese, federale en regionale verkiezingen. En op zondag 13 oktober is het tijd voor lokale verkiezingen (gemeenteraad, districtsraad en provincieraad). Dit is ook het eerste jaar dat de opkomstplicht afgeschaft wordt. Toch voor de lokale verkiezingen.

Maar wat kan het ons, sociale huurders schelen wat er gebeurt tijdens deze verkiezingen? Is sociaal wonen wel een topic? En zo ja, waar willen de verschillende politieke partijen dan juist op in zetten? Worden de regels vooral lokaal, Vlaams of federaal bepaalt en welke impact heeft mijn stem?

Deze vragen en nog veel meer staan centraal tijdens het congres voor sociale huurders. Dit jaar zal het bewonerscongres doorgaan op 25 mei 2024 in Kortrijk. Tijdens deze editie zoomen we in op de impact van verkiezingen op het woonbeleid en de invloed die we zelf kunnen uitoefenen.

Het volledige programma en inschrijvingsformulier vindt u hier.