‘Zoom op sociale huur’ – alle afleveringen nu online!

Gepost op 2022-04-16

VIVAS, het netwerk van sociale huurders, rondt een miniserie af waarin wordt ingezoomd op de woonsituatie van sociale huurders. De titel ‘Zoom op sociale huur’ heeft twee betekenissen. Het refereert naar de onlinevergaderingen die VIVAS in coronatijden noodgedwongen moest organiseren, maar ook naar het vergrootglas waarmee naar sociale huurders wordt gekeken.

Op 14 februari lanceerden we de eerste aflevering, op 19 april verscheen de laatste aflevering online, via onze Facebookpagina. Elke aflevering behandelt een ander thema in de ervaringen van de sociale huurders:

Voorstellingsvideo

Corona

Betaalbaarheid

Kwaliteit

Woonomgeving

Dienstverlening

Inspraak

Woonzekerheid

De woonmaatschappij

 

Het thema van de laatste aflevering, de woonmaatschappij, betreft de grote hervorming waar de sociale huisvesting voor staat. Tegen 2023 mag er maar één sociale verhuurder meer zijn per gemeente. Dit is ook het thema van ons congres voor sociale huurders. Dit congres gaat door op zaterdag 11 juni 2022 in Leuven. Het volledig programma en de inschrijvingspagina vindt u hier.

 

Wij zijn benieuwd naar uw reacties, dus laat vooral weten wat u van de miniserie en de in beeld gebrachte onderwerpen vindt, via info@vivas.be.

U kunt de video’s ook terugvinden op YouTube.