Solidariteitsactie dakloze kinderen in Gent – 31 maart 2018

Gepost op 2018-03-29

Op zaterdag 31 maart 2018 vindt een solidariteitsactie plaats voor dakloze kinderen in Gent. Nu ook de winteropvang de deuren sluit en de bijkomende veertig bedden worden afgebouwd, maken we ons nog meer zorgen over de impact op dakloze gezinnen en kinderen.

 

De straat is deel van het probleem

De cijfers van dakloosheid van gezinnen en kinderen in Gent pieken als nooit tevoren. Meer dan 250 kinderen, waarschijnlijk een onderschatting, zijn dakloos en/of thuisloos. Vele honderden volwassen ouders en alleenstaanden zijn dakloos. De wooncrisis slaat toe als nooit tevoren.  De organisatoren van de actie erkennen de inspanningen van het Gentse stadsbestuur in het vroeger openen van de winteropvang en het verzorgen van de Warme Winter. Ze erkennen ook de zoektocht van de Stad Gent om korte termijnoplossingen te vinden binnen de Taskforce Wonen. Maar er kan meer leegstand aangeboden worden om dakloosheid te bestrijden.  De straat is deel van het probleem en niet de oplossing. De organisatoren eisen dat er “hier en nu” geen kinderen op straat meer hoeven te leven.

 

Actie

De actie gaat door in het Baudelopark op zaterdag 31 maart 2018 van 18u00 tot 21u00.

Er worden 250 kaarsen aangestoken. Elke kaars is een kaars voor een dakloos kind in Gent. Iedereen wordt gevraagd om een grote witte kaars mee te brengen. Er wordt verzameld van 18h tot 21h, het uur wanneer veel gezinnen en kinderen pas toegang krijgen tot nachtopvang.

 

Op facebook kunt u hier uw aanwezigheid bevestigen en meer informatie terugvinden.

 

Beluister ook hier podcasts over Gentenaars zonder woning.