Actualiteit

Wie staat op de wachtlijst voor een sociale woning? 

Gepost op 2024-06-28

Het is geen nieuws dat de wachtlijst voor een sociale woning ellendig lang is. Maar over hoeveel mensen gaat het nu echt? En wie zijn die mensen die sociaal willen huren? Nadat we eerder cijfers van Wonen in Vlaanderen analyseerden over wie in een sociale huurwoning woont, analyseren we nu de wachtlijst. 

Aangepaste openingsuren huurdersbonden tijdens de zomer

Gepost op 2024-06-26

Tijdens juli en augustus zijn er aangepaste openingsuren op verschillende adviespunten van de huurdersbonden. Plan je om bij de huurdersbond langs te gaan, kijk dan dus zeker eens de openingsuren na.

Ontdek Budgetwijzer.be

Gepost op 2024-06-20

Heeft u of iemand in uw omgeving hulp nodig bij het beheren van hun budget of schulden? Neem dan zeker een kijkje op Budgetwijzer.be! Dit initiatief, waar de Huurdersbonden aan meewerkten, biedt betrouwbare informatie, praktische tips en handige hulpmiddelen om financiële problemen aan te pakken.

Ethias huurdersverzekering voor de leden van de Vlaamse huurdersbonden

Gepost op 2024-06-01

Bescherm je huurwoning met een huurdersverzekering van Ethias als lid van de Huurdersbond met 15% korting.

Huurders vonden ook in 2023 de weg naar de huurdersbonden

Gepost op 2024-05-29

In 2023 stelden veel meer huurders vragen over de indexering van hun huurcontract dan voorheen. Ook de kennis van de EPC-score van de woning steeg sterk. Dat blijkt uit het gezamenlijk jaarrapport van de huurdersbonden over 2023.

Wat vinden de politieke partijen over wonen?

Gepost op 2024-04-17

Naar aanleiding van de verkiezingen in 2024 heeft het Vlaams Huurdersplatform een aantal vragen voorgelegd aan de politieke partijen op Vlaams niveau. De antwoorden op deze vragen publiceren we in ons Huurdersblad en delen we hier op onze website. Zo kunt u als geëngageerde kiezer een goed beeld krijgen van waar de verschillende partijen staan als het gaat om woonbeleid en een afgewogen keuze maken.

Studenten kunnen teveel betaalde huur terugvragen

Gepost op 2024-03-27

In 2022 beslist de Vlaamse Regering om indexeringen van energieverslindende panden voor één jaar te beperken of blokkeren. Twee eigenaarsverenigingen trokken daartegen naar het Grondwettelijk Hof.  Het Grondwettelijk Hof publiceerde eind vorige week zijn oordeel. De eigenaarsverenigingen komen met lege handen thuis. Meer nog, het Hof stelde dat ook studentenovereenkomsten onder dezelfde regeling vallen. Veel studenten zullen dus teveel betaalde indexaties kunnen terugvragen.

Kandidaat sociale huurders moeten hun dossier actualiseren

Gepost op 2024-03-14

Vanaf 18 maart 2024 zullen woonmaatschappijen aan hun kandidaat-huurders vragen om hun dossier te ‘actualiseren’. Op papier actualiseren blijft mogelijk, maar voor het eerst kunnen kandidaten dit ook digitaal doen.

Woonzaak opent fanshop

Gepost op 2024-03-03

De Woonzaak verenigt de supporters van een thuisvoordeel voor iedereen. En jij kunt mee supporteren door een van onze supporterspakketten te bestellen in de Woonzaak fanshop.

Pano onderzoekt de wachtlijst voor sociale woningen

Gepost op 2024-03-01

Pano onderzoekt het lange wachten op een sociale woning. Waarom staan zo veel sociale woningen leeg? Wat is het beleid van de Vlaamse overheid? Nu dinsdag, 21u30 op VRT1.