Silver run: trappenloop in Antwerpse sociale woontorens

Gepost op 2016-06-01

Je ziet ze al van ver opdoemen, de Silvertoptorens. Op zondag 5 juni 2016 organiseren de Antwerpse sociale huisvestingsmaatschappijen, in samenwerking met onder andere PASH (Platform Antwerpse Sociale Huurders), opnieuw een grootse trappenloop in deze sociale woontorens. Na het succes van de eerste editie, wordt er dit jaar een vervolg aan gebreid.

Deelnemers kunnen kiezen om 1,2 of 3 torens omhoog te lopen, maar inschrijven is helaas niet meer mogelijk. Eén toren bevat zo’n 20 verdiepen die je op en af moet lopen, wat gelijkstaat met 640 treden. Het is vooral een sportief evenement, maar de sociale huurders vinden nog andere zaken belangrijk: “Wij vinden het fijn om hieraan deel te nemen, omdat het de positieve kant van de sociale huurder in de kijker zet”, aldus Danielle Vernimmen. Het is een ludieke en positieve manier om met sociale huisvesting om te gaan. Daarenboven zorgt het voor toenadering tussen de sociale verhuurders en huurders: “Vorig jaar verliep de samenwerking met Woonhaven heel goed. We kregen veel vrijwilligers bij elkaar, zowel via PASH als via Woonhaven.”

Ga gerust dus een kijkje nemen, want we zijn er van overtuigd dat de trappenloop dit jaar opnieuw een groot succes wordt. Lees hier meer info