Alles flex? Tijdelijke huurcontracten in Nederland

Gepost op 2016-12-05

Tijdelijke huurcontracten zijn in opmars bij onze Noorderburen. Na het interim contract en tijdelijke baantjes op de arbeidsmarkt, volgt nu blijkbaar onherroepelijk het tijdelijke karakter van het huren in Nederland, of flexhuren zoals dat daar heet.

Abel Heijkamp uit Nederland en Julij Borstnik uit Slovenië zijn twee kunstenaars en documentairemakers die in een vierdelige webdocumentaire The future of work het thema “precariteit” (onzekerheid) in Europa verder verkennen. Ze laten zien hoe vaste huurcontracten langzaam maar zeker verdwijnen. Abel Heijkamp is ook verbonden aan de Bond Precaire Huurders, dat in heel Nederland bewoners in verschillende soorten van tijdelijke of precaire huursituaties organiseert.

De documentaire werd voor het eerst vertoond op 9 april 2016 en daarna op een tiental plaatsen in Slovenië, Portugal en Nederland. Ook u kunt de documentaire hier gratis bekijken.

Een uitgebreid artikel en interview kunt u lezen in het Huurdersblad. Wilt u een abonnement op het Huurdersblad? Neem dan hier een kijkje.