Huurstrip schept duidelijkheid in soms complexe huurregels

Gepost op 2019-06-11

Huurderssyndicaat Limburg maakte een huurstrip over het reilen en zeilen op de huurmarkt. Striptekenaar Ivan Petrus Adriaenssens legt op een eenvoudige manier een aantal belangrijke huurregels uit.

 

Huurstrip

Waar moet je op letten als je een huurwoning zoekt? Wat moet er gebeuren als je dan een geschikte woning hebt gevonden? Wat als er iets stuk gaat tijdens de huur en hoe kan je je huurwaarborg terugkrijgen?

Het zijn enkele van de vragen waar een huurder of kandidaat-huurder mee te kampen heeft. Het Huurderssyndicaat lanceert de informatieve strip “De avonturen van het huren” om op eenvoudige en toegankelijke wijze een antwoord te kunnen vinden op dit soort vragen.
Stap voor stap worden de basisregels van het huren aan de lezer uitgelegd en wordt hij wegwijs gemaakt in de verschillende diensten waar een huurder terecht kan.

 

Woninghuurdecreet

De regels over de woninghuur worden vaak als ingewikkeld ervaren. Met de invoer van het nieuwe Vlaamse woninghuurdecreet werden die regels ook nog eens gewijzigd voor nieuwe huurcontracten. De huurstrip brengt verheldering en werd zo opgesteld dat bij het lezen ook anderstaligen en jonge, toekomstige huurders snel weten waar ze aan toe zijn bij het huren van een eigen woonst.

De huurstrip “De avonturen van het huren” is een initiatief van het Huurderssyndicaat vzw en kwam mede tot stand dankzij de steun van Welzijnszorg vzw, fonds Celina Ramos (Koning Boudewijnstichting) en een leerlingenproject van het Koninklijk Atheneum Hasselt.

 

Te koop bij het Huurderssyndicaat

De strip is te koop voor €2/stuk op het secretariaat van het Huurderssyndicaat in Hasselt en tijdens de adviesmomenten op de andere advieslocaties van het Huurderssyndicaat. Vanaf 10 stuks kunnen deze ook per post bezorgd worden tegen portkost.