Coronahuurvraag: Ik moet de huurwoning leegmaken maar het containerpark is gesloten en de verhuisfirma werkt niet

Gepost op 2020-03-20

Ik moet mijn huis leeghalen maar er zijn bepaalde dingen die ik naar het containerpark moet brengen. Alleen zijn de containerparken gesloten wegens de Corona crisis. Ook weet ik niet of de verhuisfirma mij nog zal helpen. Wat moet ik nu doen?

ANTWOORD (aangepast 11 mei 2020)

Vanaf 7 april gaan een aantal containerparken weer open. Vaak met een gewijzigde dienstverlening. Raadpleeg de website van uw stad of gemeente voor meer informatie.

Is uw containerpark niet open, dan is het misschien een betere optie om alles mee te verhuizen indien het over een beperkt aantal spullen gaat. Op die manier maak je de woning die je verlaat volledig vrij en neem je de spullen mee naar je nieuwe woning om die later naar het containerpark te brengen.

Slaagt de huurder er toch niet in om bepaalde meubels of zaken te verwijderen omdat de containerparken gesloten zijn of te weinig open, dan begaat hij geen fout aangezien dit een situatie van overmacht is. Hij meldt best dat hij voor de ontruiming zal zorgen van zodra het containerpark opnieuw open is.

Heeft u een verhuisfirma aangesproken, dan informeert u best nog eens of u beroep kan doen op de verhuiswagen en -lift. Normaal zijn de verhuisfirma’s opnieuw actief vanaf 11 mei 2020.

Heeft u nog vragen, aarzel dan niet om contact te nemen met uw huurdersbond.