Huurderssyndicaat bekroont ‘De Trawanten’ met Gouden Baksteen

Gepost op 2017-11-23

Het Huurderssyndicaat reikt op 1/12/2017 opnieuw de Gouden Baksteen uit. Met deze uitreiking geeft het Huurderssyndicaat erkenning aan personen of organisaties die zich noemenswaardig hebben ingezet voor het recht op wonen voor iedereen.

Ondanks het feit dat het recht op een behoorlijke huisvesting in onze grondwet staat, zijn er in onze maatschappij heel wat dak- en thuislozen die van de huurmarkt worden uitgesloten door torenhoge drempels. Hasselt telt bijvoorbeeld momenteel 82 officieel geregistreerde daklozen.

 

De Trawanten

Met de uitreiking van de Gouden Baksteen 2017 aan De Trawanten wil het Huurderssyndicaat deze problematiek extra in de kijker zetten en De Trawanten erkennen en bedanken voor hun inzet naar de Hasseltse daklozen toe.

Als een groep onafhankelijke en geëngageerde Hasselaren zetten de Trawanten zich in om de problematiek van dakloosheid in Hasselt onder de aandacht te brengen en te ijveren voor betere ondersteuning en solidariteit naar deze groep. Hiervoor hebben ze afgelopen jaar diverse acties op touw gezet, waaronder de actie “een Kerstkaart voor daklozen” en de wake voor de 24 dak- en thuisloze Hasselaren die de laatste 3 jaar in extreme armoede zijn overleden.

 

Gouden Baksteen

Op de uitreiking zal ook Danny Lescrauwaet vanuit het Steunpunt Algemeen Welzijnswerk (het Vlaams kennis- en expertisecentrum voor sociaal werk) komen spreken over dakloosheid anno 2017 en de innovaties in de aanpak hiervan.

Hieronder kunt u de affiche alvast terugvinden. Inschrijven voor de uitreiking en de lezing kan via els@huurderssyndicaat.be.