Leeg huis zoekt thuis

Gepost op 2016-06-24

Straathoekwerkers komen dagelijks in contact met mensen op zoek naar een goede, betaalbare thuis. Tegelijkertijd zien ze overal onderbenutte ruimte en leegstand. Met de actie “Leeg huis zoekt thuis” willen straathoekwerkers deze absurde realiteit aan de kaak stellen. Door onderbenutte mogelijkheden onder de aandacht te brengen willen ze het verhaal van mensen op zoek naar een betaalbare woning vertellen. Het Vlaams Huurdersplatform en de huurdersbonden ondersteunen deze actie en zitten rond de tafel met verschillende middenveldorganisaties en de VVSG over hoe we lokale besturen kunnen ondersteunen in hun leegstandsbeleid. Hieronder kunt u het persbericht terugvinden van de straathoekwerkers

 

Oproep tot dialoog en actie

De actie “Leeg huis zoekt thuis” start op 23 juni 2016. We lanceren de website: www.leeghuiszoektthuis.be en verzamelen verhalen van mensen op zoek naar een betaalbare kwaliteitsvolle woning.

In diverse Vlaamse steden gaan straathoekwerkers op pad om bordjes met de slogan ‘LEEG HUIS ZOEKT THUIS’ aan leegstaande en onderbenutte ruimtes op te hangen. Op deze bordjes vind je de silhouetten van zes individuen en gezinnen op zoek naar een betaalbare woning.  Hun bijhorende verhalen kan je lezen op de website. Door de bordjes op grote schaal aan te brengen in verschillende steden doen we appel op een breed publiek. We willen de aandacht trekken van buurtbewoners en passanten, van eigenaars en stadsontwikkelaars, van gelukkige huurders en mensen die nog steeds op zoek zijn naar een geschikte woning.

We willen iedereen laten nadenken over deze onderbenutte ruimtes. We sporen mensen aan hun eigen verhaal te delen via onze website en/of facebook pagina!

We roepen beleidsmakers, eigenaars en projectontwikkelaars met aandrang op om, met alles wat in hun macht ligt, het aanbod aan betaalbare kwaliteitsvolle huurwoningen drastisch te verhogen!